De gemeenteraad Mol heeft in de zitting van mei de erfenis van de recent overleden Frans Vanlommel officieel aanvaard. Meer dan 950 000 euro moet volgens de wilsbeschikking besteed worden aan de 'Vijftien Kapellekens' in Achterbos om dit uniek historisch patrimonium in ere te houden.

Frans Vanlommel woonde bij zijn overlijden in Woonzorgcentrum De Witte Meren. De man had geen kinderen. Op 3 december 2013 stelde hij een testament op waarbij hij al zijn bezittingen na overlijden nalaat aan de eigenaar en beheerder van de 'Vijftien Kapellekens' in Achterbos, in casu het gemeentebestuur.

Meer dan 950 000 euro

Het gaat om een erfenis van meer dan 950 000 euro. Zoals de wettelijke procedure het voorschrijft, besliste de gemeenteraad over het al dan niet aanvaarden van de erfenis. De erfenis wordt binnen de gemeentelijke boekhouding als een voorziening geboekt.

Deze voorziening kan – volledig volgens de wensen van Frans - alleen worden aangewend voor uitgaven die in verband staan met het herstellen of het onderhouden van de Vijftien Kapellekens.